Estetik Diş Hekimliği, sağlıklı ve güzel bir gülümsemeyi sağlamak amacı ile ağız ve diş bölgesini sağlık ve estetik açıdan yeniden düzenlenmesini ele alan dişhekimliği branşıdır.

Porselen Laminalar

Porselen Laminalar

Laminate Veneer porselen lamina dişlerin sadece ön yüzeyinden minimum madde kaldırmak suretiyle dişe yapıştırılan porselen yapraklardır.Çok ince (0,3,- 0,5 mm ) kalınlıktaki bu yapraklar istenen renk boy ve formlarda özel hazırlanmakta ve dişin ön yüzeyine yapıştırılmaktadır.

Bu yöntemde klasik porselen kuronlardan farklı olarak dişten çok az mine dokusu kaldırılır.Bu sebeple yapılabilecek en konservatif ( koruyucu) tedavi şeklidir.Laminate Veneer  çok ince olması metal içermemesi ve ışık geçirgenlik özellikleriyle gerçek dişlerden ayırt edilemeyecek kalitede memnun edici sonuçlar vermektedir.

İşlemin uygulanması çok basit olup kısa sürelidir.Öncelikle hastadan ölçü alınmaktadır.Ve laboratuvarda örnek bir model çalışması yapılır.Hasta dişler henüz kesilmeden bitiş aşamasını bu model üzerinde görmektedir.Daha sonra ağrısız bir işlem ile dişler prepare edilir.Ana ölçü alındıktan sonra geçici veneer yapıştırılır.Böylece dişlerin dış etkilerden korunması sağlanır.

Laboratuvarda son ölçüye göre model oluşturulur ve porselen laminalar hazırlanır.Özel bir teknikle ve yapıştırıcı resin adı verilen materyal ile dişlere yapıştırılır.Yapıştırma işlemi sonucunda laminaları dişten ayırmak mümkün değildir.Bu yüzden kırılmaya karşı çok dayanıklıdır.

Porselen Lamina uygulamaların klasik porselen kuronlarına göre avantajları nelerdir?

  • Porselen lamina uygulaması yapılırken klasik porselen kuronlardaki diş kesiminden çok daha az mine dokusu aşındırılmaktadır.
  • Günümüzde üst çene dişlerine kesimsiz porselen lamina yapılabiliyor.
  • Tedavi süresi çok kısadır. Hastanın dişeti veya kanal tedavisi gerektiren dişleri yoksa, 5-6 gün içerisinde laminalar uygulanabilmektedir.  

 Porselen lamina uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

  • Porselen lamina için olan ağız bakımı önerileri doğal dişler için olanlara eştir. Günde 2 defa etkin diş fırçalaması yapılmalıdır. Diş fırçası 45 derecelik eğimle tutulmalı 7-8 dairesel hareketle diş-dişeti sınırında masaj hareketi uygulanmalıdır.
  • Diş ipi uygulaması günde 1 defa yapılmalıdır.
  • İnce ara yüz fırçası günde 1 defa uygulanmalıdır.
  • Kabuklu kuru yemişlerin yenilmesinden kaçılmalıdır.

İletişim Formu

Detaylı bilgi almak için iletişim formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.